Masajul anticelulitic cu ventuze din silicon

Citeste mai mult..

masaj | Wednesday 11 November 2015 at 5:10 pm | | Masaj cu ventuze | 175 comments
Used tags: , , ,

Ciclurile Lunare si terapia cu ventuze

Cunoasterea mistica araba sustine o legatura puternica intre ritmul Lunii si efectele terapiei de purificare cu ventuze

Chiar daca sunt crestin , aspectele pur medicale ale acestor informatii din Coran m-au atras pana in punctul in care le-am studiat cu deosebit interes. Si evident informatiile au adevar, sunt intemeiate: practica islamica a terapiei cu ventuze este puternic legata de ritmul lunii.

In fapt Mesagerul notat in Coran ( nota noastra : Ingerul Domnului , asa cum este descris in textele clasice) mentioneaza ca timpul in care trebuie realizata aceasta practica cu ventuze este intre 17 si 27 ale lunii, cand luna incepe sa descreasca.

Strict medical se cunosc urmatoarele etape ale lunii cu efectele lor asupra omului:

A) prima faza a lunii, , primele zile ale lunii calenaristica ( 1-15, 17) cand fluxul sangelui este stimulat si atinge maximele lui. In aceste conditii se considera ca reziduurile sau impuritatile din organism si transportate de sange nu sunt depuse ci sunt intr-o permanenta miscare de agitatie. ca si cum sangele ar fi "tulbure"

Evident aceste zile nu sunt propice pentru a face tehnica alhijamah.

B) Opus acestei stari de fapt, zilele de 17-27 ale lunii , in zilele de DESCRESTERE a Lunii ( ca faza) sangele se "linisteste" si transporta aceste reziduuri in zonele cele mai linistite ale origanismului si vaselor de sange pentru a le depune acolo. Se remarca in acest sens exact zona umerilor si a omoplatilor ca fiind zonele care corespund acestor conditii, si unde toxinele se aduna cu preponderenta.

Mai mult de atat , textele sacre ale Coranului mentineaza ca momentul optim pe parcursul zilei, in care se poate efectua aceasta tehnica cu ventuze de masaj este dimineata , in apropierea rasaritului soarelui, dupa trezire. In ciuda faptului ca soarele rasare, luna creste si efectul ei asupra organismului este de a "trage" sangele din vase, si in special din vasele periferice, catre exterior.

Situatia, din practica terapiei cu ventuze s-a remarca a fi excelenta pentru detoxifiere si extragerea MASIVA a toxinelor din organism si din sange. Altfel spus este momentul optim de curatare a corpului de sangele impur.

Daca terapia cu ventuze este practica in intervalul 12-13-14-15 forta de atractie a Lunii stimuleaza sangele in miscarea sa , insa sangele pierde multi dintre copusculii sai si tehnica nu este eficienta,

Daca tehnica de lasare de sange este realizata in primele zile ale lunii , actiunea Lunii nu da voie sangelui de a extrage impuritatile din interior catre exterior si de a le care catre zona superioara a corpului, linistita - umeri , omoplati, asa cum am mentionat anterior.

Evident aceste informatii au un puternic si verificat substrat stiintific si sunt de o importanta deosebita in practica terapiei arabe a acestei tehnici de purificare a sangelui cu ajutorul ventuzelor.

Technorati : , ,
Del.icio.us : , ,
Zooomr : , ,
Flickr : , ,

masaj | Thursday 12 April 2012 at 08:46 am | | Masaj cu ventuze | 1067 comments

Terapia cu ventuze la arabi - al hijamah - 1

Terapia cu ventuze la arabi poate fi considerata o forma mai dura, sangeroasa la propriu a terapiei clasice cu ventuze. Face parte din traditia Islamului si, mai mult este chiar cuprinsa in Coran. aceast aterapie face parte din viata musulmanilor, in ciuda formei mai dure in care este practicata.

In ce consta aceasta terapie:

pe scurt , se aplica pentru cateva minute 3-4 ventuze pe spatele pacientului, apoi acestea se scot. pe locul unde au fost plicat eventuzele se cresteaza pielea sau se perforeaza cu diferite instrumente ( ac , bisturiu, ciocanel de sangerare) Apoi se aplica din nou ventuzele de masaj pe aceleasi locuri. Se vacuumeaza PUTERNIC. rezultatul fizic, observabil este ca ventuzele se umplu un cateva minute de sange, ( foarteinchis la culoare) Apoi ventuzele se extrag, se sterge sangele si procedura se termina.

De ce este nevoie de aceasta tehnica aparent barbara. Evident ca au fost numeroase voci care au contestat-o insa inafara de textele arabe sacre , in timpurile moderne medici si centre de studiu medical au studiat efectele acestei tehnici pentru a-i confirma sau infirma valoarea.

Rezultatele cercetarilor au fost UIMITOARE:

Tehnica depinde foarte mult de fazele lunii si rezultatele asupra starii de sanatate a pacientului, atat preventiv cat si depurativ cat si asupra unor boli GRAVE sunt excelente:

Sa luam aceste observatii pe rand:

EFECTELE TERAPEUTICE:

NOTA : in studiile facute s-au respectat urmatoarele , considerate de textele sfinte ca fiind imperative pentru un bun rezultat al tehnicilor:

- ventuzele sa fie aplicate la un pacient mai in varsta de 20 de ani

-ventuzele trebuie sa fie aplicate dimineata devreme, primavara si , FOARTE IMPORTANT in cea de a doua jumatate a ciclului lunii in calendar ( intre 17 si 27 ale lunii - detalii vom oferi mai tarziu asupra acestui aspect)

CE S-A OBTINUT IN URMA ANALIZELOR DE LABORATOR:

1)normalizarea presiunii si a pulsului arterial. In absolut toate cazurile ci probleme de tensiune , aceasta s-a normalizat.

2) nivelul de zahar din sange s-a normalizat. A scazut la o concentratie de 39% din valoarea maxima pe care o avea inainte de aplicarea tratamentului.

3)in 33 % din cazuri s-a sesizat o crestere a numarului de corpusculi rosii si in restul cazurilor numarul lor a fost constant. Acest rezultat dovedeste efectul ventuzoterapiei de a stimula producerea de maduva osoasa.

4) In absolut toate cazurile, pe toti subiectii, sangele extras prin ventuze continea valori anormale si forme anormale ale corpusculilor rosii

5) S-a inregistrat o crestere a numarului de leucocite cu app 60 % la toti subiectii. Inca o dovada a stimularii maduvii osoase. Rata de crestere a fost de 10 - 15%

6) s-a inregistrat o scadere a procentului de limfocite in sangele prelevat de ventuze 52-88%, in toate cazurile , in timp ce , in cazurile normale de sange prelevat prin alte metode, nu ar trebui sa depaseasca 35%

7) Imbunatateset si normalizeaza nivelul de fier din sangeprecum si absorbtia lui in intestin

8) T.I.B.C a fost in toate cazurile imbunatatit

nivelul trigliceridelor a fost scazut cu app. 80-83 % in toate cazurile in care erau valori foarte mari si in cazurile cu valori ceva mai moderate au fost normalizate.

9) Valoarea colesterolului a fost normalizata la toti pacientii testati in urma aplicarii ventuzelor cu sangerare. Este dovediat si restabilirea functiei ficatului de a metaboliza si descarca surplusurile de colesterol si trigliceride.

10) Valorile acidului uric au scazut la valoare a normala dupa aplicarea tratamentului cu ventuze terapeutice.

11 Au fost inregistrate valori mari ale creatininei in sangele extras de ventuze , in timp ce in organism au fost observate normalizari ale acestor valori.

12) au fost dovedite normalizari ale rezultatelor ionilor Ca K N in sangele venos dupa tratament

NOTA: sangele din ventuze a coagulat intotdeauna in ciuda faptului ca a fost tratat cu anticoagulante. Acest fapt indica ca sangele extras este anormal.

va urma..

Technorati :
Del.icio.us :
Zooomr :
Flickr :

masaj | Thursday 08 March 2012 at 06:09 am | | Masaj cu ventuze | 1819 comments

Ventuzele , Guasha si semnele lasate pe corp

Eficienta masajului cu ventuze si a masajului Guasha si semnele de pe corp

Una dintre cele mai mari neintelegeri sau informari gresite asupra terapiei cu ventuze ( dar si asupra masajului Guasha) este legata de semnele pe care aceste doua terapii le produc pe corp. In randurile ce urmeaza ne vom referi explicit la terapia cu ventuze insa 100% ceea ce va fi explicat se aplica si la terapia Guasha. De altfel cele doua forme de terapie asiatica au radacini comune si forme comune de exprimare. Difera doar tehnica de executare.

Cand stagnarea, atat energetica cat si fizica (circulatorie , a sangelui sau a limfei) sunt prezente adanc in tesuturi sau cand toxinele sunt in cantitate mare si cantonate in organism atunci aceste staze si blocaje fizice si energetice se manifesta cu durere, disfunctii, metabolism ingreunat, probleme cronice sau acute. Vacuumul format de ventuze ( sau de miscarea de razuire din masajul Guasha) scoate afara sangele stagnant si fluidele morbide din interior si le aduce la suprafata pentru a fi eliminate. ......

Articolul complet poate fi citit pe site:

http://www.produsemasaj.ro/eficienta-masajului-cu-ventuze-si-a-masajului-guasha-si-semnele-de-pe-corp.html

Technorati : , , ,
Del.icio.us : , , ,
Zooomr : , , ,
Flickr : , , ,

masaj | Thursday 23 February 2012 at 06:22 am | | Masaj GuaSha | 405 comments

Moxibustia Japoneza si cea Chineza (part 1)

Moxa si moxibustia - partea 1

Moxibustia in Japonia are radacini adanci in cultura medicala. Moxele au fost folosite se sute de ani pentru a aduce caldura in sistemul energetic al pacientului si pentru a debloca si a scoate energiile peverse din organism.

Exista diferente intre sistemul de moxibustie jponez si cel chinezesc. chiar daca nu sunt fundamentale acestea trebuiesc notate.

Sistemul de moxibustie japonez utilizeaza in special moxa praf, fina, foarte rafinata si foarte pura, de culoare galbena. Este o moxa de foaret inalta calitate si foarte scumpa. Aceata moxa se proceseaza sub forma de bobite foarte mici care se aplica direct pe pielea pacientului pe punctele de acupunctura vizate. Aceste moxe sunt de dimensiunea unui bob de orez, a unei jumatati de bob de orez. Foarte mici. Utilizarea lor se explica in interpretarea oarecum diferita oferita de acupunctura japoneza. Terapeutii japonezi vad acatiunea moxei ca fiind asemanatoare cu cea a unui ac de acupunctura. In general arta lor este bazata pe manevre fara stimulare puternica dar cu o precizie foarte mare. In acupunctura si moxibustia chineza medicii fac incalzire cu moxa pe zone mult mai intinse si realizeaza o incalzire mult mai puternica.

Moxa japoneza se aplica usual intre 3 si 4 ori pe acelasi punct de acupunctura si se aprinde cu un betisor cunoscut de noi , europenii ca fiind parfumat. Moxa se lasa sa arda pana cand caldura este simtita de pacient. In momentyl in care pacientul ne comunica ca simte caldura trebuie sa stingem si sa indepartam moxa cu degetele de pe pielea pacientului. Urmatoarele moxe se aplica peste resturile primei moxe, chiar pe cenusa acesteia. Prin aceasta pielea este protejata de caldura puternica a moxelor ce se aplica dupa prima moxa. In cazurile grave se indica sa se arda mai mult de 3 moxe pe un punct. Pacientul va primi caldura de 4-5-6 ori. Ocazional, cand pacientul nu simte caldura pe punctul tratat cu moxe , se pot aplica mai multe moxe decat numarul mentionat anterior. Insa acest fapt se face cu prudenta pentru ca astfel de pacienti au exces de frig ( ca energie) si de aceea nu simt energia caldurii emanata de moxa si nici caldura fizica a acesteia. insa mai ales in cazul in care excesul de frig al pacientului se combina cu o retentie de lichide in corp, este foarte posibil ca pacientul sa faca flictena pe locul moxibustiei chiar daca nu a reclamat deloc ca simte caldura.

Sistemul lui energetic este inca in faza in care absoarbe caldura din moxa aplicata. Tegumentul se poate sa "cedeze" si sa apara flictena. Un astfle de exemplu se poate mentiona in cazul incalzirii punctului URANITEI, punct extrameridian pe picior , mai jos de Stomac 44, in cazuri digestive acute.

Sistemul chinzesc de moxibustie Ba Gang Bian Zheng ne invata ca moxibustia NU trebuie utilizata in cazurile in care caldura patogena este prezenta pentru ca moxa o poate agrava. Atfel este vital sa cunosatem o corecta diferentioere a sindroamelor de frig fata de cele de caldura.Interpretarea este corecta insa trebuie sa avem in vedere ca sistemul chinezesc utilizeaza incalziri mult mai puternice.

In sistemul Japonez se cunosc rezultate foarte bune in incalziri cu moxa chiar in cazul sindroamelor de caldura, tocmai prin faptul ca dimesiunea moxei este mica si efectul ei este de stimulare ca un ac de acupunctura. Prin urmare ambele metode sunt valabile si de mare importanta terapeutica insa trebuie sa vedem oportunitatea aplicarii uneia sau alteia in cazuri specifice. Dam exemplul cistitei , unde in majoritatea cazurilor acupunctura chineza interzice actiunea cu moxa ( peste sindromul de caldura uscaciune) , insa in acupunctura japoneza moxa are rezultate foarte bune prin folosirea ei pe zona abdominale cum ar fi CV 3 si Ki 12 si pe puncte de pe zona spatelui , Vu23, Vu 32, Vu 33.

Astefl , ca o regula, putem combina cele doua tehnici prin respectarea urmatoarei reguri: este contraindicat sa incalzim zome mari sau sa incalzim puternic un punct in sindroame de caldura, la fel cum si utilizarea ierburilor calde este interzisa.

Va urma.

Technorati : , , , ,
Del.icio.us : , , , ,
Zooomr : , , , ,
Flickr : , , , ,

masaj | Wednesday 14 December 2011 at 03:52 am | | Moxibustie | 402 comments
Used tags: ,

Masajul GuaSha (part II)

Instrumentele de lucru in tehnica GuaSha pot fi de o mare diversitate. Practica medicala chineza insa a consacrat doua unelte care se regasesc cu aceeasi frecventa printre maestrii GaSha – piatra de jad si osul de bou sau cornul de bou slefuit.La nevoie se pot utiliza si alte instrumente cum ar fi monezile de argint, o cescuta mica, lemn de bambus,  principala conditie este ca acestea sa fie cu muchie rotunjita, fara asperitati pentru a nu crea leziuni sau discomfort pacientului.

Totusi o atentie deosebita a fost acordata pietrei de Jad  si cornului de bou..

Despre jad s-a scris si se scrie mult , atat ca literatura cat si ca informatie stiintifica. Medical, stiintific se cunoaste ca prezinta proprietati de detoxifiere si de intinerire. prezinta o vibratie asemanatoare cu celula umana in stadiu tanar, de intinerire. Cateva perosane cu capacitati extrasenzoriale simt jadul ca purtand informatia tineretii si a regenerarii celulare.

Acest fapt este in perfecta concordanta cu teoria coreeana si japoneza care asociaza jadului si culorii sale verzi energia vantului , elementul lemn, ceea ce evident ne duce cu gandul tot la intinerire si regenerare celulara, deblocare de patologie. Mai mult de atat in antichitate jadul era intensiv folosit  la curtile imperiale atat ca materie prima pentru ornamente, statuete, bijuterii , si in saloanele medicale era folosit pentru masaj. Este considerata a fi o piatra sfanta cu origini extrapamantene. Multi autori ii atribuie chiar proprietati organice de a vibra pe aceeasi frecventa cu cea a corpului si a sistemului  energetic uman.

Nu degeaba praful de jad se aplica si se aplica direct pe fata si miraculos dispare, este absorbit de ten, aducandu-i acestuia toate proprietatile lui fizice si energetice. Incercati un astfel de masaj al pielii se veti fi uimiti.

In lumea moderna praful de jad intra uzual in componenta multor creme de lux folosite facial si corporal.

Piatra de jad se si roade, toceste dupa o perioada de utilizare semn ca o parte de in substanta ei se consuma, in procesul terapeutic, evident , la nivel fizic.

va urma..

Etichete Technorati: ,

masaj | Friday 09 December 2011 at 09:43 am | | Masaj GuaSha | 585 comments
Used tags: , ,

Masajul Guasha - acupunctura fara ace

Guasha este acupunctura fara ace, masaj fara contact direct...

"Terapia GuaSha este tehnica de acupunctura fara perforarea pielii, este o tehnica de sangerare fara sangerare si o tehnica de masaj fara atingere directa cu mana"

Profesor Hao Wanshan specialist in stiinte medicale al Academiei de medicina Traditionala Chineza din Beijing

Terapia Guasha isi are originile in practicile medicale populare asiatice. Ea nu este tributara doar culturii medicale Chize ci apartine intregii Asii si este mentionata pentru prima data in istoria scrisa incepand cu 1337, cand Wei Ylin, un medic al dinastiei Yuan scria: " Cu canepa umeda frecati puternic suprafata corpului pacientului, gat, coate, genunchi, incheietura pumnului pana apar sangerari subcutanate ( pete rosii) Apoi acoperiti corpul cu haine groase si paturi. Se administreaza apaoi pacientului o mica doza de fiertura calda de orez si decoct de ceapa chinezeasca verde si decoct de soia fermentata sau ceai proaspat de ceapa. Dupa transpitatia abundenta, boala va fi eliminata si invinsa.

Terapia frecarii pielii ( scraping therapy - Guasha) se refera la a freca pielea unor anume zone sau puncte ale corpului cu piatra de jad sau cu alte unelte specifice si cu ulei in scopul de a elimina energiile perverse si blocajele existente si de a obtine insanatosirea. Dupa frecare trebuie sa apara sangerari sub piele in diferite grade si de colorit variat. Aceasta tehnica fundamentala a medicinii traditionale chineze se aplica intr-o larga varietate de patologii fara a avea posibilitatea si nici spatiul sa le enumeram pe toate: febra, friguri, dureri de cap, dureri articulare, dureri de coloana, de gat, enterite acute, hepatita, ulcer..etc. Putinele carti moderne editate enumera si abordeaza peste 50 de patologii comune tratate prin metoda Guasha.

masaj | Thursday 08 December 2011 at 4:09 pm | | Masaj GuaSha | 9212 comments
Used tags: , ,