Banda kinesiologica Meridius

35 Lei
in stoc
+

Banda kinesiologica

DIMENSIUNI: 5cm x 5 m lungime rola.

Banda kinesiologica Meridius,

Banda de top, produsa in Coreea cu materiale de prima calitate.

Garantam ca banda aplicata rezista si pe pielea transpirata !

72% bumbac, 3% Spandex, 10% acrylic polymer, 15% ethyl acetate

Banda kinesiologica si beneficiile ei pentru sportivi

In Romania, primii sportivi care au adoptat banda kinesiologica au fost fotbalisti ai echipei Dinamo Bucuresti, in anul 2009. Acestia s-au declarat mai mult decat incantati de beneficiile benzilor kinesiologice in momentul unor accidentari usoare, care inainte ii puteau trimite in tribune.

Desi au fost vazute la inceput ca un moft al sportivilor, beneficiile pe care le au benzile kinesiologice le-au transformat dintr-un moft intr-o necesitate.

Iata de ce ar trebui sa apelezi la banda kinesiologica:    

1. Scade durerea - primul beneficiu pe care sportivii l-au remarcat in momentul aplicarii benzilor kinesiologice este eliminarea durerii si a disconfortului intr-un timp foarte scurt si reducerea inflamatiilor. In acest mod, chiar si dupa o accidentare usoara, sportivul isi poate continua activitatea fara sa fie necesara o perioada de recuperare.

2. Intensifica circulatia sanguina - un alt beneficiu al benzii kinesiologice este acela ca stimuleaza circulatia sanguina si cea limfatica. Benzile dreneaza eficient canalele limfatice determinand si decongestionarea.

3. Ofera suport si stabilitate - banda kinesiologica nu afecteaza miscarile sportivului. Mai mult decat atat, sustine musculatura in miscarile dinamice, si repozitioneaza musculatura si articulatiile in pozitia lor naturala. Oferirea acestui suport muscular determina si grabirea vindecarii tesuturilor traumatizate.

Dr. Kase recomanda consultarea unui medic specialist inainte de folosirea benzilor kinesiologice, pentru a determina exact zona unde acestea trebuie aplicate, precum si marimea, pozitia si tensiunea benzilor kinesiologice. Benzile kinesiologice au capacitatea de a imbunatati sistemul neuromuscular, de a creste performanta sportiva si de a preveni posibile accidentari. Mai mult decat atat, banda kinesiologica poate fi folosita si cu alte metode de tratament, beneficiile fiind mult mai accentuate.

Unde si cine aplica banda kinesiologica?

Banda kinesio este una dintre uneltele folosite in kinetoterapie. Aceasta practica este parte a medicinei fizice, o specialitate terapeutica care se foloseste de caldura, miscare, climat, curent eletric, apa si masaj pentru tratarea unor diferite conditii de sanatate. Kinetoterapia este printre cele mai noi componente ale medicinii fizice, reprezentand o metodologie activa care urmareste refacerea si consolidarea corpului uman afectat de traumatisme sau boala.

Banda kinesiologica este folosita pentru recuperarea si consolidarea organismului care a suferit unele traumatisme sau boli, si se poate aplica in multiple locuri. Banda poate fi aplicata de un specialist, acest lucru fiind recomandat, insa o poti aplica si tu dupa ce ai invatat regulile de la un terapeut. Care sunt cele mai intalnite locuri in care se aplica banda kinesiologica?

Banda aplicata pe gat

Banda kinesiologica poate fi aplicata pe gat, de preferat fiind sa fie aplicata in forma de Y intors. La baza literei se aplica in partea superioara a zonei cervicale. Peste aceasta se adauga o fasie in forma de I peste baza literei Y, de-a lungul gatului.

Banda aplicata pe spate

Spatele este partea din organism care are cea mai mare nevoie de masaj, si de ingrijire atunci cand corpul sufera un traumatism. Banda kinesiologica poate fi aplicata si pe spate, dupa cum urmeaza: aplicati doua fasii in forma de I de la regiunea sacrala, ambele fasii fiind paralele cu coloana vertebrala. Nu puneti multa tensiune cand aplicati banda. Dupa aceasta, adaugati o alta fasie peste cele doua, aveti grija ca aceasta sa fie asezata perpendicular, si acoperiti cu aceasta zona inflamata a spatelui. Nu puneti presiune cand adaugati ultima fasie.

Banda aplicata pe umar

Banda kinesiologica poate fi aplicata si pe umar! Aplicati-o sub forma literei Y intors, pornind de la umar spre jumatatea antebratului. Aceasta trebuie sa incadreze muschiul deltoid. Peste acest Y intors se aplica o alta banda sub forma de I, in timp ce bratul este tinut la 90 de grade. A doua banda nu trebuie aplicata cu presiune.

Dupa cum se poate vedea, banda kinesiologica este utila in diferite tipuri de afectiuni. Aceasta poate fi aplicata in multiple locuri, pe langa cele mentionate mai sus fiind genunchiul sau antebratul. Cele mai frecvente afectiuni pe care banda kinesiologica le trateaza sunt: inflamatia calcaiului, luxatia gleznei, tendonul lui Ahile, dureri de spate, umar sau gat, etc. Dupa cum a fost mentionat mai sus, banda kinesiologica trebuie aplicata de un specialist sau macar sub indrumarea lui!

Benzile kinesiologice au rol de a trata musculatura inflamata

Un articol al publicatiei americane TheWallStreetJournal postat in luna aprilie a lui 2010 descrie amploarea folosirii kinesio taping - ului in America inca de la vremea aceea. Totul a pornit de la binecunoscutul ciclist Lance Armstrong, care a descris banda in cartea sa drept banda-minune, crescandu-i, astfel, nivelul de popularitate in randul americanilor. De asemenea, tot in acelasi material, un filmulet demonstrativ ne arata cum se aplica in mod corect o banda, in cazul in care avem o problema la genunchi. Holly Moriarty, cunoscut chiropractician sportiv, aplica 2 benzi identice, fiecare banda avand un capat fix, cu un mic orificiu in mijloc. Primul act al ei este acela de a rupe benzile pana aproape de partea fixa, apoi lipeste prima banda deasupra genuchiului, la o distanta de aproximativ 3 degete. Banda va veni cu partea fixa sus, iar partile rupte vor inconjura genunchiul, de o parte si de alta. A doua banda utilizeaza aceeasi metoda, doar cu mentiunea ca partea fixa va veni jos, iar partile rupte vor cuprinde genunchiul in continuarea celelorlalte.

APLICAREA BENZILOR KINESIOLOGICE

Durata medie de aplicare a acestor benzi kinesiologice variaza intre 2 si pana la 5 zile. Evident, ca o banda kinesiologica de calitate slaba va limita timpul de plicare prin faptul ca nu va rezista atat timp pe corp. In plus aplicarea, ca durata variaza in functie de zona pe care este aplicata banda. Banda kinesiologica se aplica cam cu o ora inainte de a executa miscare sau activitate sportiva pentru a permite adezivului sa faca priza buna cu pielea. Sunt kinetoterapeuti care realizeaza imediat dupa aplicare si o incalzire a benzii aplicate pe piele pentru a inmuia adezivul si a face lipirea mai buna. Evident ca pielea trebuie sa fie curata, degresata dupa caz dar si uscata. Foarte important este sa nu apara reactii alergice. Se poate intampla acest lucru din mai multe cauze, mai ales datorita unui adeziv de slaba calitate, datorita unei reactii alergene a pacientului chiar si la aplicarea corecta a unei benzi de calitate si nu in ultimul rand poate aparea datorita unei iritari a tegumentului uneori printr-o intindere exagerata a benzii kinesiologice. Rar apar reactii alergice insa trebuie supravegheat pacientul in legatura cu posibilitatea aparitiei acestora. In plus o garantie suplimentara pentru faptul ca nu va veti confrunta cu astfel de reactii este utilizarea unei benzi de calitate, hipoalergena, testata si certificata. Banda kinesiologica Meridius este in topul benzilor de calitate din lume si va ofera o astfel de garantie.

O mica lista cu recomandari medicale pentru banda kinesiologica:

  • hematoame si traumatisme
  • rupturi musculare
  • miozite
  • contuzii
  • nevralgii cu diferite localozari si otiologii
  • laxitate articulara
  • contracturi musculare spondiloza ( vezi opinie)
  • lumbago
  • cifoza, scolioza...
  • atrite
  • entorse
  • visceroptoza
  • tendinite
  • torticolis
  • si lista poate continua...



ANUNȚ

În perioada 14-18.08.2024 personalul firmei noastre este in concediu.
Comenzile se primesc EXCLUSIV ONLINE (prin contul de client sau formularul de comanda rapida) și vor fi procesate și expediate începând cu 19.08.2024.

Vă mulțumim!



Cum comand? Cum comand?